Volda Likørlag – Hvor det drikkes med måte
Endelig var kvelden her. Mens dagene gikk sin vante gang for folk flest i Volda, hadde gjengen i Volda Likørlag kjent på en stor spenning.
Et dusin spente ansikter hadde nemlig samlet seg i Granca-studenthjem for en forrykende aften med hjemmelaget likør.
Karaktergalleriet
Truls – pæregodislikør.
Kveldens første likør sendte en sjokkbølge gjennom rommet. Et lite sniff på brygget og vi skjønte fort hva vi hadde lagt oss ut på. Med en geléaktig likør som ved første øyekast kunne minne om rumpetroll, hadde Truls laget en drikk han selv mente kunne passe til både kylling, fisk og kjøtt. Nåja. Spritsmak var det hvertfall!
«Satt i ganen» - Lars
Sona – proteinbaileys.
Sona valgte å introdusere sin kaffebaserte likør som en proteinvinnende drink med funksjon som gains på glass. Øynene til Otto lyste opp momentant. Her var det mye som klaffet; denne kunne man fort gått på en smell på om man hadde drukket for mye.
«Gi meg denne daglig» - Rasmus
Even – pæregodislikør.
Pæregodislikør nummer to hadde en betydelig mindre spritsmak. Om det var fordi han hadde varmet opp drinken i badstua er usikkert. Allerede nå, bare tre likører inn, hadde Rasmus fått en markant rødfarge i ansiktet.
«God mengde» - Eskil
Guttene i Vingården – Venice Liquor.
Eskil, Rasmus og Otto var samlet om å lage denne likøren. Juks? Neida, men det viser seg at jo flere kokker på kjøkkenet, desto mer søl. Denne ga assosiasjoner til Sona sin, men bar mer preg av nøtter og irish whiskey.
«Dårlig versjon av Sona sin» - Erling
Emilie – Bubslikør.
Her hadde vi en likør som smakte identisk som sin godterimotpart bare i flytende form. Som sin skaper var dette både friskt og trivelig. Man kunne lese på de smilende ansiktene til deltakerne at dette var en innertier.
«Treffer meg som et lokomotiv» - Rasmus
Erling – Erlingcello.
Jo, ja. Denne Limoncelloen sendte vårt panel rett til sydlige trakter. Kunne fint brukes som en oppkvikker etter en tung og fettete sydenmiddag. Introduksjonsvis ble likøren presentert nærmest som et naturfagsprosjekt.
«Kult gjort» - Eskil
Sigrid – Bubble Fizz-likør.
Sigrid kom litt sent inn i likørkvelden, men tok likevel rommet med storm med sin Bubble Fizz-likør. Man ble rett og slett litt nostalgisk. To verdener møttes, barndom og voksenliv.
«Digg!» - Anniken
Azora – Kahlua.
Introduksjon preget av energi. Hun sto der som en salgsperson. Og selve likøren var det også krutt i, for å si det sånn. Her måtte man være obs på å ikke få koffeinsjokk.
«Jeg tror på konseptet» - Even
Anniken – Limoncello.
Anniken gikk forsiktig ut i introen, men så smalt det. Hennes Limoncello var en lettdrikkelig sak, og man kunne godt gått på en smell dersom man ikke var forsiktig.
«Frisk» - Sona
Lars – Eggelikør.
Med Lars sin eggelikør kunne julefreden like gjerne senket seg på ny. Dette var en rund og fin sak, litt som en jazzet opp vaniljesaus. Medfølgende garnityr var kanel for den som ønsket.
«Best på lukt» - Azora
TOP 3
1. Emilie 276p
2. Sigrid 268p
3. Anniken 262p
Vinneren var Emilie og for bryet fikk hun med seg en Solo, sjokolade og PåskeFlax.
Dette var en heidundranes suksess, det vil gjenta seg.
Skål!