FANT SIN PLASS PÅ EN MAGISK FEST: Nitsche var ikke vond å be da Bygdekameratene bydde opp til dans på pressepris sist uke.

Startet med kattevideoer - nå er han verdens kjekkeste mann

Hele Voldas tidligere Volda-student Simon Nitsche er på alles lepper etter overaskelsesopptredenen på journalistenes runkering. Nå åpner han seg om gode og dårlige tider i et eksklusivt intervju med Peikestokken. 

Publisert

 PS: Denne saken ble skrevet og trykket i Peikestokken i november 2018. 

Simon venter på oss hos Media City Bergen, Norges første store mediesenter. Han er ikledd en lyseblå pique og enkle svarte jeans, et antrekk som skiller seg fra dressen som man er blitt vant til å se han i på TV.

– Dette er drømmejobben. TV2 er etter min mening den sportsredaksjonen i landet som leverer på det høyeste nivået, sier han.

Idrett har alltid vært viktig for Simon, og ifølge et intervju med Nyheter 24 tidligere i år, har han lekt reporter helt siden han satt på gutterommet i Sandefjord. Der arrangerte han OL, og satte over til TV2 Sportens studio. Det er nok derfor også litt nostalgi i stillingen som han nå har kapret.

NYNORSKENS FAR ER GLEMT: ... og det skåles for alle minnene vi har.

Fikk bruk for kreativiteten

Simon har hatt en rekke spennende jobber etter tiden i Volda. Han har blant annet vært reporter under årets vinter-OL, jobbet i DBTV og NRK, samt i Senkveld-redaksjonen som foreløpig er hans favoritt. Her fikk han jobbe med manus og ideer, og programmets to siste sesonger passet bra med Simons kreativitet og humor. Hyppige utskiftninger av jobb har vært nødvendig i en bransje der det er få faste arbeidsavtaler. På denne måten har han vist arbeidsgiverne at han blir rastløs hvis han ikke får en lengre kontrakt, så det har han heldigvis fått nå.

NÆRT VENNSKAP: Her kan det tenkes at lærer Steinar Høydahl og Simon Nitsche mimret tilbake til gode gamle dager.

Fra humor og vits, til hverdag med slips

Tar man en titt på Simons tidligere verker, og særlige sosiale medier, ser man at humor og kreativitet har vært en viktig faktor for det ferske sportsankeret.

Du fikk en kickstart på arbeidslivet under praksisperioden i DBTV, hva gjorde du egentlig der?

– Oppgavene mine bestod mye av å redigere og publisere kattevideoer, som var i vinden for noen år siden.

Hva tenker du om å gå i dress og slips og snakke saklig hver dag, og ikke bruke humoren på samme måte som før?

– Det er jo journalist jeg er utdannet, så det er helt i orden å ikke måtte prestere på humorfronten hver dag. Da blir det heller en bonus når jeg får bruke det av og til.

NYTT VENNSKAP?: Dette er IKKE et promobilde for Dagsrevyens nye nyhetsankerpar. Det er bare Simon Nitsche og Andrine Gald Myklebust som koser seg på pressepris.

Skryter av tiden i Volda

Det er ingen hemmelighet at studenter i Vol- da ønsker å vite hva Simon har gjort for å lykkes. Hva tenker han selv om sitt opphold på studentenes «springbrett»? Den tidligere HVO-studenten er heldigvis ikke fremmed for å skryte av oppholdet sitt i studiebygda. Det viktigste av alt har vært nettverket han skaffet seg. Han trekker frem bestekompisen Emil Gukild, og forteller at vennskapet deres har betydd mye i tiden etter studiene. I dag er både Simon og Emil å finne i sportsjournalistikken, sistnevnte i NRK. Selv om de begge har trukket lange strå nå, har de ikke alltid hatt gode jobber. Simon mener dog at det ikke har bydd på et misunnelsesproblem, da han alltid har hatt troen på at nye og spennende oppdrag ligger og venter.

– Vi støtter og hjelper hverandre, og særlig da vi har samme type jobb. Det er supert å kunne motta tilbakemeldinger etter å ha vært på skjermen, sier Simon.

EN FØRSTEKLASSES GJENG: De unge journalistspirene hadde stjerner i øynene gjennom hele kvelden.

En god anbefaling til studentene

Selv om han har vært inne på flere spennende arenaer i sin korte karriere som journalist, så er det fortsatt mulig å sikte høyere.

– Drømmen vil være å rapportere fra EM, VM og OL en dag, innrømmer han.

Han legger til at journalistyrket har mistet en del arbeidsplasser de siste årene. Det er derfor blitt vanskeligere å få relevante jobber enn før.

Hvordan råder du studenter til å være de

som skiller seg ut og får drømmejobben?

– Som student brukte jeg tid på å lage kreative og litt «tullete» produksjoner på siden av studiene. Jeg anbefaler også andre å gjøre dette. Da kan man vise sin kompetanse med fysiske eksempler til potensielle arbeidsgivere, forklarer han.

Avslutningsvis trekker Simon frem studentradioen med gode venner på toppen av listen med gode minner og lærdomskilder. Det kan virke som det er håp for Volda-studenter enn så lenge. Kanskje følger noen av oss i hans fotspor en vakker dag. Når Simon Nitsche er reporter i OL om to år, vil du kanskje se navnet mitt eller ditt i bylinen til en kattevideo på Dagbladet.

MIMRE-MIMRE: Man kan bare se for seg hvor mange flotte minner som kom boblende til overflaten for Simon Nitsche da han gikk ut på scenen på Rokken.
Powered by Labrador CMS